NurDergi

You are here: Ana Sayfa BİLİM Mide rahatsızlığı ertelendikçe sonuç ağırlaşıyor.

Mide rahatsızlığı ertelendikçe sonuç ağırlaşıyor.

e-Posta Yazdır PDF

Mide ağrılarının tedavisinin ertelenmesi daha ağır sonuçların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Konuyla ilgili uzman doktorlar, mide ağrısı olanların mutlaka doktora görünmelerini söylüyor.

Samsun Medicalpark Hastanesi gastroenteroloji ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, mide ağrılarının tedavisinin ertelenmemesi gerektiğini söylüyor.
Yolcu, "Ertelenen mide rahatsızlıkları günler sonra kişiye, mide kanaması, mide ülseri, reflü, yemek borusunda iltihaplanma şeklinde dönebileceği gibi, bazen gecikmiş kanser vakası şeklinde dönebiliyor." diyor.
Dr. Ömer Faruk Yolcu, yutma zorluğu, yutarken ağrı, göğüs kafesinde boğaza, yutağa yayılan yanma hissi, midede ekşime, yanma, ağrı, sırta vuran, uykudan uyandıran ağrı, geğirme, uzun süreli hıçkırık, bulantı, kusma, zayıflama, mide bölgesinde dolgunluk-ele gelen kitle, batında çalkantı sesi olan kimselerin mutlaka bir doktora başvurması gerektiğini söylüyor.
Mide ve bağırsaklardaki problemlerin tespitinin endoskopi ile mümkün olduğunun altını çizen Dr. Yolcu, hastaların çoğunluğunun endoskopinin ağrılı olacağı endişesi ile süreci uzatıp gereksiz ilaç kullandığını belirtti.
Mükremin ALBAYRAK

 

 

 

 

 

 

 

 
FacebookTwitterGoogle bookmarkDel.icio.usDiggIWIWSatartlapLinkter.huvipstart.huUrlGuru.huBlogter.hu

AYET MEALİ

Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.
(Bakara-120)

HADİS-İ ŞERİF

Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât'a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi."
(Müslim-Tevbe )

RİSALE-İ NUR

Risâle-i Nur'un hocası Risâle-i Nur'dur. Risâle-i Nur, başkalarından ders almaya ihtiyaç bırakmıyor. Herkes istidâdı nisbetinde kendi kendine istifâde eder. Aklınız herbir meseleyi tam anlamasa da, ruh, kalb ve vicdânınız hissesini alır. Ne kadar istifâde etseniz, büyük bir kazançtır." (Konferans)

GÜZEL SÖZLER

Bil ki, kalble gıybet etmek, dille etmek gibi haramdır. Bir kimsenin noksanını, kusurunu başkasına söylemek doğru olmadığı gibi, kendi kendine söylemek de caiz değildir....

(İmam-ı Gazali Ks.)