You are here: Ana Sayfa BİLİM Göz tedavisinde Lazer sistemi tercih ediliyor.

Göz tedavisinde Lazer sistemi tercih ediliyor.

e-Posta Yazdır PDF

Gözlerindeki problemler nedeniyle gözlük kullanmak zorunda kalan kişiler, gözlükten kurtulabilmek için Lazer tedavisini tercih ediyor.

Son yıllarda Lazer yöntemiyle göz tedavisi stetik amaçlı  olarakta tercih edilmeye başlandı.
Lazer tedavisi için hastanelere müracaat eden bayanların büyük çoğunluğu estetik kaygısıyla, erkeklerin büyük çoğunluğu ise tribünden maçları daha iyi seyredebilmek için lazer tedavisini tercih ettiği belirlendi. Ayrıca deprem korkusu yaşayanlarında deprem esnasında gözlük ve lenslerini kaybederek göremedikleri için lazeri tercih ettikleri belirtiliyor.
Gözlüklerden kurtulmanın en etkili yolunun lazer olduğuna dikkat çeken Acıbadem Göz Sağlığı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Bozkurt Şener, lazer yönteminin çok farklı nedenlerden dolayı tercih edildiğini söyledi.
Lazerin tam olarak sağlıklı gözlere kavuşma düşüncesinden çok bazı kadınların estetik kaygıyla, bazı erkeklerin ise tribünden maçları daha iyi seyredebilme düşüncesiyle lazer yaptırdıklarını kaydeden Doç. Dr. Şener, Türkiye'de yaklaşık 25 milyon kişinin gözlerinin bozuk olduğunu açıkladı. Türkiye'de 1992 yılından beri uygulanan lazer yöntemini bu zamana kadar 200 bin kişinin tercih ettiğini tahmin ettiklerini belirten Doç. Dr. Şener, bu konuda resmi kayıt bulunmadığı için net verilerin de belirlenemediğini dile getirdi.
Kadınların günlük hayatlarında gözlüğü en çok estetik kaygıyla istemediklerini dikkat çeken Doç. Dr. Şener, "Lens kullanıcılarının sayısı gözlük kullanıcılarından daha az. Çünkü lensin dikkatli kullanması ve düzenli göz hekimine gitmeyi gerektiriyor. Bu teknolojiyi ilk uyguladığımızda ´biraz daha zaman geçsin emin olalım´ deyip yıllarca bekleyenler artık daha çok lazer için geliyor. Kadınların en birinci kaygısı güzel görünmek. Gözlüklerle kendilerini güzel bulmadıklarını ifade ediyorlar. Erkekler maç seyrederken, yazın denize, havuza girerken zorlandıklarını belirterek gözlükten, lensten kurtulmak istiyorlar. Deprem sonrasında korku yaşayan bir grup da var. Onlar da depremden sonra gözlüklerini, lenslerini bulamayıp etrafı göremedikleri için lazer yaptırmak için geliyordu, hala da geliyorlar." diye konuştu.
Lazerle pek çok göz sorunun, etkili bir şekilde çözüm bulduğunu anlatan Doç. Dr. Şener, lazer uygulamalarında da önemli gelişmeler yaşandığına değindi. Lazer yöntemiyle hipermoetrop, miyop ve astigmat gibi göz problemlerinin başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğine dikkat çeken Şener, kör olma riskinin olmadığını açıkladı. Lazeri genellikle 21 yaşın üstündeki hastalara uyguladıklarının altını çizen Doç. Dr. Şener, göz numarası ilerlemesinin 21 yaşından sonra durduğunu vurguladı. (Zaman)
 
  • AYET MEALİ

  • HADİS

  • RİSALE-İ NUR

Onlara,
“İnsanların inandıkları gibi
siz de inanın” denildiğinde ise,
“Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler.
İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

(Bakara-13)

 

Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki:
"Muhammed'in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki,
bu ümmetten her kim
-Yahudi olsun, Hristiyan olsun -
beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır"
(Müslim, İman 240)

Evet, Allah’ı tanımayanın, dünya dolusu belâ başında vardır. Allah’ı tanıyanın dünyası nurla ve mânevî sürurla doludur; derecesine göre, iman kuvvetiyle hisseder. Bu imandan gelen mânevî sürur ve şifa ve lezzet altında, cüz’î maddî hastalıkların elemi erir, ezilir.

CEVŞEN'DEN DUA..


pow3rz crew PIC Devreler PIC Devreler ankara caddesi haber