
Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan, Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde "Nurs Bediüzzaman Mevlidi" yapıldı. Nurs Mevlidi geleneksel hale getirilecek.
Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Bitis’e bağlı Nurs köyünde bu yıl başlayan ve geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi planlanan "Nurs Bediüzzaman Mevlidi" yapıldı.Bediüzzaman'ın akrabaları tarafından düzenlenen mevlide Türkiye'nin dört bir yanından misafirler, doğudaki medrese alimleri, şeyhler, bürokratlar ve Son Şahitlerden Selahattin Akyıl ile Ali Sert hoca katıldı.
Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve Risale-i Nur'dan bölümlerin okunmasıyla başlayan Mevlid sonrası yaklaşık 2 bin kişilik misafire dersanede yemek de ikram edildi.
Katılımcılar mevlid sonrası Bediüzzaman'ın doğduğu ev ile anne, babası ve kardeşlerinin kabirlerini ziyaret ederek Fatiha okudular.
Risalehaber










