NurDergi

You are here: Ana Sayfa NUR DÜNYASI Denizli nur mevlidi ve izlenimler..

Denizli nur mevlidi ve izlenimler..

e-Posta Yazdır PDF

Denizli’de gerçekleştirilen Geleneksel Nur mevlidinde, nur talebeleri hasret giderdi. Ülkenin her bölgesinden katılımın olduğu mevlid-i şerifte sevgi ve kardeşlik örneği ortaya konuldu.

Bediüzzaman Said Nursi'nin, kabirleri Denizli'de bulunan talebeleri Hafız Ali Ergün ve Hasan Feyzi Yüreğil için Mevlid okutuldu.
Mevlide Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Said Özdemir ve Mehmet Fırıncı da katıldılar. Mevlid Merkez Ulu Camiinde öğle ve ikindi namazı arası düzenlendi.
Başta Peygamber Efendimiz (sav)'in, tüm ehli îmanın Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebelerinin, hususan Hasan Feyzi Yüreğil ile Hafız Ali Ergün'ün ayrıca  tüm şehitlerin ruhlarına ithafen okunan Hatm-i Kur'an ve Mevlid-i Şerif programı geleneksel olarak her yıl yapılıyor.
Geçtiğimiz Pazar günü Denizli'de gerçekleştirilen Denizli Nur Mevlidi'nin organizasyon sorumlularından Emin Çapan, Nizamettin Haktanır ve Süleyman Delikanlı mevlidle ilgili izlenimlerini şöyle anlattı.
- Üstadın talebeleri memnun kaldılar;
Süleyman Delikanlı: Bu seneki Denizli Mevlidimiz için gayet güzel geri dönüşler aldık. Yüz yüze olsun, telefonla arayan arkadaşlar olsun teşekkürlerini ilettiler. Mevlide katılan üstadın talebeleri mevlidden gayet memnun kaldılar. Bunun yanında Denizli'deki cemaatlerimizin coşkuları, heyecanları çok güzeldi. Bu seneki mevlidde Nur talebelerinin uhuvvetini, birliğini ve beraberliğini müşahade ettik, bu organizasyonlar inşallah rahmete vesile olur ve inşallah olduğuna inanıyoruz.
Bunun yanında bu mevlid gibi güzel organizasyonların cemaatin her ferdi davasına, hizmetine teyakkuz hali kıldığını gördük, bilhassa bayanlar bu noktada çok güzel bir gayret ve performans sergilediler.
Allah'a şükür her yönüyle çok güzel bir mevlid geçirdik. Bu mevlidde cerayan eden manevi iklim inşallah bundan sonraki hizmetlerimizin, Üstad hazretlerinin de işaret buyurduğu gibi hizmeti imaniye ve Kur'an'iyenin tüm gönüllere ulaşması için bir vesile olur diye düşünüyoruz.
Ağabeyler de mevlidle ilgili menuniyetleri dile getirdiler. Mehmet Fırıncı ağabey, Abdullah Yeğin ağabey teşekkür etti. Organizasyonun güzel olduğunu ifade ettiler. Said Özdemir ağabeyle de görüştük. O'da aynı şekilde memnuniyetlerini belirttiler.
- Nur cemaatleri büyük ilgi gösterdi;
Bu mevlidin daha önceki mevlidlerden farkı şuydu; biz bu mevlidde bütün cemaatlerin ve abilerin katılımını arzu ettik. Hepsini ayrı ayrı davet ettik. Onlar da bizim bu niyetimizi ve samimiyetimizi hissettliler. Böylelikle geniş bir katılım oldu.
Ayrıca biz Denizli'de Gönüllü Kültür Teşekkülleri adıyla bütün cemaatlerle, hizmet gönüllüleriyle ve gönül dostlarıyla bir araya gelerek, onlara da bu hizmetin mahiyetini ve muhtevasını anlattık. Onların da katılımları oldu. Hemen hemen Risale-i Nur'a mensup bütün cemaatler bu mevlide ciddi ilgi gösterdiler. Bu tarz etkinliklerde hep birlikte olmak istediklerini belirttiler.
Üstadımızın şahsı manevisinin, külli manada nur talebelerinin şahs-ı manevisinin tecellisini arzu ettiğini ifade ettiler, bu da bizi çok memnun etti. Gittiğimiz her yerde davetimizi her gören bize sevgi ve muhabbetle mukabele ettiler.
Biz bu mevlidin kurumsal bir şekilde düzenli olarak devam edeceğine inanıyoruz. Ege'de böyle bir buluşmaya ihtiyaç var. Denizli Mevlidi'nin ifade ettiği mana da önemlidir. Biz burada Üstad için şehit olmuş, ölümü göz almış, bu muazzez abilerin hatıralarını yad etmek ve bu vesileyle Nur talebelerine bu kadirşinaslığı göstermeyi arzu ediyoruz. Bu bizim değil, bütün Nur talebelerinin vazifesidir.
- Üstad, sadece bizim değil, bütün dünyanın üstadıdır;
Biz hiç bir şeyi sahiplenmiş olamayız. Üstadı da sadece kendimize sahiplenemeyiz. Üstad sadece bizim üstadımız değildir, bütün dünyanın üstadıdır. Dar kalıplardan çıkıp geniş dairede, bu abilerin hak ettikleri yerde olması, bu hizmetin hak ettiği yere gelmesi için her türlü gayreti, her türlü fedakarlığı, her türlü çalışmayı tebrik ediyoruz, Allah muvaffak etsin diyoruz. Biz de karınca kararınca, cemaatimizin istişaresiyle karar verdik ve bu sene Denizli Mevlidi'nin dördüncüsü yapıldı. İnşallah beşincisi ve onuncusunun da yapılacağına inanıyoruz.
Allah sa'yimizi makbul eylesin ve bizleri istikametten ayırmasın. Uhuvvetimizi ve muhabbetimizi daim eylesin.
- Tesanüdümüz inşallah devam edecek;
Nizamettin Haktanır: Bu mevlid ağabeylerin de katılımıyla cemaatin tesanüdünü muhafaza etmesi açısından güzeldi. Ağabeylerin ve gelen misafilerin kabristan ziyareti, mevlidin içerisinde ders yapması ayrıca güzeldi. Ağabeylerden ve her cemaatten katılımın olması, bir arada olmak güzeldi. İnşallah sonraki senelerde bu tesanüdün devam edeceğine inanıyoruz.
Önümüzdeki senelerde Hafız Ali ağabey ve Hasan Feyzi Yüreğigil kimdir? üzerine detaylı bir bilgi çalışması ve kabristan için de ayrı bir program yapmayı düşünüyoruz.
- Allah ümidimizi korusun;
Emin Çapan: Ağabeylerin ve tüm cemaatlerin bir arada olduğu bir ortamda, bu dava için canlarını feda eden mümtaz ağabeylerin ruhuna fatiha okunması için yaptığımız bu organizasyon çok hoş oldu. Böyle zor bir organizasyonda cemaatimiz bize çok destek oldu. Bilhassa bayan kardeşlerimizin kermes için yaptıkları fedakarlıklar takdire şayandı. Allah hizmetimizi kabul eylesin, tesanüdümüzü ve ümidimizi korusun.
Fatih KARAŞAHAN

 


 

 

 
FacebookTwitterGoogle bookmarkDel.icio.usDiggIWIWSatartlapLinkter.huvipstart.huUrlGuru.huBlogter.hu

AYET MEALİ

Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.
(Bakara-120)

HADİS-İ ŞERİF

Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât'a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi."
(Müslim-Tevbe )

RİSALE-İ NUR

Risâle-i Nur'un hocası Risâle-i Nur'dur. Risâle-i Nur, başkalarından ders almaya ihtiyaç bırakmıyor. Herkes istidâdı nisbetinde kendi kendine istifâde eder. Aklınız herbir meseleyi tam anlamasa da, ruh, kalb ve vicdânınız hissesini alır. Ne kadar istifâde etseniz, büyük bir kazançtır." (Konferans)

GÜZEL SÖZLER

Bil ki, kalble gıybet etmek, dille etmek gibi haramdır. Bir kimsenin noksanını, kusurunu başkasına söylemek doğru olmadığı gibi, kendi kendine söylemek de caiz değildir....

(İmam-ı Gazali Ks.)